kínos pillanatok

A pókerjáték, a tőzsde és a csajozás egy nagy tanulsága: bármekkorát buktál, koppantál: lehet még rosszabb. Csak ki kell várni!

Tj66a: hatos pár, Wasp: törvénykönny, Tigga: énblogom

Friss topikok

  • Tigga: szia, a sztorinak még nincsen vége, mert bár néhány - más - téma kivizsgálása kapcsán töltöttek ... (2009.12.16. 11:46) Szolíd kis zsidózás
  • _Wasp_: reveláció (megvilágosodás, felismerés) ↔ releváció (fontosság, jelentőség) :) (2009.02.22. 21:00) Barbárok
  • Tj66a: Mint első kommentezőm, nyertél egy nyalókát: O--- Arra viszont kiváncsi lennék, milyen röhejesen ... (2009.01.05. 11:29) A tétek problémája

Kommentek

  • Tigga: szia, a sztorinak még nincsen vége, mert bár néhány - más - téma kivizsgálása kapcsán töltöttek ... (2009.12.16. 11:46) Szolíd kis zsidózás
  • Thoer: Szia Tigga! Mi lett a sztori vége? (2009.12.15. 18:16) Szolíd kis zsidózás
  • _Wasp_: reveláció (megvilágosodás, felismerés) ↔ releváció (fontosság, jelentőség) :) (2009.02.22. 21:00) Barbárok
  • -lyla-: ecsém, minden rendben, de a releváció az REVELÁCIÓ! tudod... aki arabusul... (2009.02.20. 18:30) Barbárok
  • gipszrugo: Ez erdekes volt. Remelem beszopatod oket, sok sikert! Insallah... (2009.01.09. 13:01) Szolíd kis zsidózás
  • Utolsó 20

Feed. Vegyétek - vigyétek.

Tóta W. Árpád blogja

Nincs megjeleníthető elem

ParaKovácsPókerblog

Nincs megjeleníthető elem

Zugügyvéd

Nincs megjeleníthető elem

Harcművészetek

Nincs megjeleníthető elem

Felcimkézve

adócsalás (1) adórendszer (1) áfa (1) all in (1) and (1) annette obrestad (1) antiszemitizmus (1) apám a hős (1) april foley (1) ász pár (1) a sötét oldal csábítása (1) balkán (1) bankroll (1) bankroll management (1) bán pál (1) barbárok (1) becsületes marha (1) berlin (1) bipsi (1) blöffölés (1) blog (1) bluff (1) br menedzsment (1) budapest (1) büntetés (1) cannabis (1) carl sampson (1) carmina burana (1) cash game (1) cigány (4) cigányozás (1) collin moshman (1) csacsifogat (1) családon belüli erőszak (1) devizahitel (1) die welt riport (1) dögburger (1) downswing (1) doyle brunson (1) do the right thing (1) duda (1) dugó (1) egyenlőség (1) erőszak (1) fejlődés (1) finom irónia (1) fórum (1) gap concept (1) go (1) grafikon (1) gus (1) halleluja (1) hansen (1) hd kamera (1) icm (1) induló lapok táblázata (1) információ (1) információs forradalom (1) internet (1) intézkedés (1) isten (1) jahve (1) játékerő (1) jog (1) kálmán imre szobor (1) kertész imre (1) késelés (1) kisebbségi ombudsman (1) kisérlet (1) kiülés (1) koma (1) kommunizmus (1) korai szakasz (1) középjáték (1) középső fázis (1) közteherviselés (1) kurvaanyázás (1) la fontaine (1) lemákolás elleni stratégia (1) lónyál (1) lónyálszörp (1) loser (2) lurdy ház (1) lúzer (1) marian cozma (1) marihuána (1) mcdonalds (1) móricz zsigmond (1) munkaügyi per (1) németh győző (1) nimby (1) no depo bonus (1) nyerő sng szisztéma alacsony vakoknál (1) ökölszabályok (1) onlinepokerhu.com (2) ophu (1) ophu cikk (1) összeomlás (1) o fortuna (1) phil hellmuth (1) pofozkodás (1) póker (4) poker (2) pókertábor (1) pókerverseny (1) politika (1) pozíciós játék (1) rablógazdálkodás (1) raffael sándor (1) rasszizmus (1) reform (1) rendőr (1) resteal (1) rés elmélet (1) roi (3) sharkscope (2) sit (1) sit and go (5) sit and go buborék stratégia (1) slansky (1) sng (7) sng suli (1) sng vs cg (1) sólyom lászló (1) sony (1) stack (1) stop and go (1) syntax error (1) szellem a gépben (1) szent tehén (1) sztojka iván (1) társadalom (1) távoltartás (1) távoltartási törvény (1) terepjárós bunkó (1) texas hold em (1) the flop (1) tolvaj (1) tréfa (1) trianon (1) tücsök és hangya (1) üdvözlet (1) upswing (1) vaklopás (2) vakok védelme (1) válság (1) verseny (1) vészhelyzet (1) vesztes (1) vesztő (1) vietnámi (1) viky (1) zsidó (1) Címkefelhő

Közteherviselés - szivatóval indul

Wasp 2009.05.06. 00:07

Zsenge gyermekkoromban agyaltam ezen. Az adórendszer jelen állapotában ugye egy könnyen kijátszható fos szisztéma. A becsületességet büntető, a becstelenséget díjazó szabályozás pedig sohasem volt igazi megoldás a problémákra.

Mindenki tudja, mindenki felelős, hiszen cinkos mosollyal összekacsintunk a szervízessel, a kínai büfé eladójával, és a számla nélkül dolgozó ügyvéddel. A lényeg az, hogy a szecsuáni csirke vagy a dauervíz 20 forinttal olcsóbb legyen, az persze már nem érdekel minket, hogy a jövedelemadónk emiatt az egekbe szökik. Ha adózunk egyáltalán.

"számla nélkül hetven, számlával száz." Fehérítés? Leszarom! Legyen inkább csak hetven, a maradék 30-ból jól berúgok, az majd megnyugtatja háborgó lelkiismeretemet.

A probléma az, hogy egyáltalán nem lenne megoldhatatlan a dolog.

Csak épp el kellene fogadnunk, hogy az adórendszer soha nem progresszív. Az kell hozzá, hogy ne lobogtassunk "Fizessenek a gazdagok!" festékszórózott fanyelű papírjelmondatokat aranyigazság gyanánt. Tudomásul kell vennünk, hogy a gazdagoknak van a legtöbb lehetősége az adó elkerülésére, ha ő progresszív rendszerben korrekt mennyiségű adót fizet, az többnyire hobbi, vagy becsületes idiotizmus.

A vagyonos ember megteheti, hogy cége székhelyét oda tegye, ahol legkisebb a nyereségadó, hogy költségként leírjon luxusautót, nyaralást. A melós meg ott adózik, ahol a lapátnyélre támaszkodni kénytelen.

Van viszont egy igazságos adónem. A többi adónem mértékének meghatározásánál az adózók egymás torkának ugranak: legyen reform, legyen háború a feketegazdaság ellen, csak ne az én kertemben. Szép idegen szóval: NIMBY.
A megoldás: A FORGALMI ADÓ. Így, nagybetűvel. (a kis Nemecsek igencsak irigykedik)

A forgalmi adónál tiszta a kép: ha költöd a pénzed: fizetsz. Ha van erőd autót, vagy kannásbort venni, hát  fizesd be utána az áfát. Egyszerű, áttekinthető, és igazságos.

Emeljük fel hát az áfát az egekbe, és csökkentsük a többi terhet. Egy lépcsőben nő az infláció, de a pénz úgyis csak szimbólum, általános egyenértékes, mindegy hát hogy a nadrág szárát centiben, vagy rőfben mérjük.

Ha külföldre (EU-n belül) viszed a terméket, a forgalmi adó visszaigényelhető, tehát az ország makrogazdasági versenyképességét nem rontja. Ha a forgalmi adó növelésével arányosan csökkentjük a munkára és vállalkozásra jutó terheket, akkor egyrészt keresletet teremtünk, másrészt munkahelyeket óvunk meg.

A dolog sajna nem problémamentes.

Lennének vesztesei is ennek a váltásnak: azok, akik korábban sem fizettek adót. A fekete és szürkegazdaság nagyobb cápái bajban lesznek. A szívem vérezne értük. Muszáj lesz dolgozniuk, és fizetniük a csúcsszolgáltatónk - az állam - tevékenységéért. Ó jaj.

Na és az adóvisszaigénylés. Ez a másik kedvencem.

A forgalmi adót vissza lehet igényelni, és ez persze indokolt is, tekintve a termék és szolgáltatás továbbértékesítésének a lehetőségét. Ha magasabb, akkor a cégek likviditását nagyban lerontja - több forgótőkét kell rendelkezésre tartani. Kevesebb zsetontalan Kft lenne.

Mivel az ÁFA teljes egészében visszaigényelhető, ezért ma végtelen hosszú eladói-vevői kígyó alakulhat ki, gyakorlatilag költségmentesen.

Ez a magyar gazdaság másik rákfenéje.

Hárman építik az autópályát két kft alkalmazottjaként, akiket egy alvállalkozó bízott meg, hogy teljesíteni tudja a megrendelést, amit az "Kátyútépítő Rt." kapott a fővállalkozótól. A melósok bére óránként kétezer forint, és ez alig nő tízszeresére, mire a fővállalkozóhoz jut a számla. Mi, az adófizetők húszszorosát csengetjük ki.

Komolyan mondom, hogy inkább lerakom ölemből a laptopot, és kimegyek az autópályaépítkezésre kavicsot egyengetni, azért a pénzért, amit az adómból erre vonnak.

NE LEGYEN AZ ÁFA TELJES EGÉSZÉBEN VISSZAIGÉNYELHETŐ!

A kígyót a láthatatlan kéz rövidre vágja, az óriáskígyó pedig vagy alkalmazkodik, vagy éhendöglik.

És akkor nem lesz olyan, hogy elfogy a pénz mire elérne a nyomorult kisvállalkozókig, akik azóta is a Megyeri-híd előtt tüntetnek a talicskáravalóért.

Csak rajtunk múlik.

Címkék: reform áfa adórendszer közteherviselés nimby

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tigga.blog.hu/api/trackback/id/tr17877842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása