kínos pillanatok

A pókerjáték, a tőzsde és a csajozás egy nagy tanulsága: bármekkorát buktál, koppantál: lehet még rosszabb. Csak ki kell várni!

Tj66a: hatos pár, Wasp: törvénykönny, Tigga: énblogom

Friss topikok

  • Tigga: szia, a sztorinak még nincsen vége, mert bár néhány - más - téma kivizsgálása kapcsán töltöttek ... (2009.12.16. 11:46) Szolíd kis zsidózás
  • _Wasp_: reveláció (megvilágosodás, felismerés) ↔ releváció (fontosság, jelentőség) :) (2009.02.22. 21:00) Barbárok
  • Tj66a: Mint első kommentezőm, nyertél egy nyalókát: O--- Arra viszont kiváncsi lennék, milyen röhejesen ... (2009.01.05. 11:29) A tétek problémája

Kommentek

  • Tigga: szia, a sztorinak még nincsen vége, mert bár néhány - más - téma kivizsgálása kapcsán töltöttek ... (2009.12.16. 11:46) Szolíd kis zsidózás
  • Thoer: Szia Tigga! Mi lett a sztori vége? (2009.12.15. 18:16) Szolíd kis zsidózás
  • _Wasp_: reveláció (megvilágosodás, felismerés) ↔ releváció (fontosság, jelentőség) :) (2009.02.22. 21:00) Barbárok
  • -lyla-: ecsém, minden rendben, de a releváció az REVELÁCIÓ! tudod... aki arabusul... (2009.02.20. 18:30) Barbárok
  • gipszrugo: Ez erdekes volt. Remelem beszopatod oket, sok sikert! Insallah... (2009.01.09. 13:01) Szolíd kis zsidózás
  • Utolsó 20

Feed. Vegyétek - vigyétek.

Tóta W. Árpád blogja

Nincs megjeleníthető elem

ParaKovácsPókerblog

Nincs megjeleníthető elem

Zugügyvéd

Nincs megjeleníthető elem

Harcművészetek

Nincs megjeleníthető elem

Felcimkézve

adócsalás (1) adórendszer (1) áfa (1) all in (1) and (1) annette obrestad (1) antiszemitizmus (1) apám a hős (1) april foley (1) ász pár (1) a sötét oldal csábítása (1) balkán (1) bankroll (1) bankroll management (1) bán pál (1) barbárok (1) becsületes marha (1) berlin (1) bipsi (1) blöffölés (1) blog (1) bluff (1) br menedzsment (1) budapest (1) büntetés (1) cannabis (1) carl sampson (1) carmina burana (1) cash game (1) cigány (4) cigányozás (1) collin moshman (1) csacsifogat (1) családon belüli erőszak (1) devizahitel (1) die welt riport (1) dögburger (1) downswing (1) doyle brunson (1) do the right thing (1) duda (1) dugó (1) egyenlőség (1) erőszak (1) fejlődés (1) finom irónia (1) fórum (1) gap concept (1) go (1) grafikon (1) gus (1) halleluja (1) hansen (1) hd kamera (1) icm (1) induló lapok táblázata (1) információ (1) információs forradalom (1) internet (1) intézkedés (1) isten (1) jahve (1) játékerő (1) jog (1) kálmán imre szobor (1) kertész imre (1) késelés (1) kisebbségi ombudsman (1) kisérlet (1) kiülés (1) koma (1) kommunizmus (1) korai szakasz (1) középjáték (1) középső fázis (1) közteherviselés (1) kurvaanyázás (1) la fontaine (1) lemákolás elleni stratégia (1) lónyál (1) lónyálszörp (1) loser (2) lurdy ház (1) lúzer (1) marian cozma (1) marihuána (1) mcdonalds (1) móricz zsigmond (1) munkaügyi per (1) németh győző (1) nimby (1) no depo bonus (1) nyerő sng szisztéma alacsony vakoknál (1) ökölszabályok (1) onlinepokerhu.com (2) ophu (1) ophu cikk (1) összeomlás (1) o fortuna (1) phil hellmuth (1) pofozkodás (1) póker (4) poker (2) pókertábor (1) pókerverseny (1) politika (1) pozíciós játék (1) rablógazdálkodás (1) raffael sándor (1) rasszizmus (1) reform (1) rendőr (1) resteal (1) rés elmélet (1) roi (3) sharkscope (2) sit (1) sit and go (5) sit and go buborék stratégia (1) slansky (1) sng (7) sng suli (1) sng vs cg (1) sólyom lászló (1) sony (1) stack (1) stop and go (1) syntax error (1) szellem a gépben (1) szent tehén (1) sztojka iván (1) társadalom (1) távoltartás (1) távoltartási törvény (1) terepjárós bunkó (1) texas hold em (1) the flop (1) tolvaj (1) tréfa (1) trianon (1) tücsök és hangya (1) üdvözlet (1) upswing (1) vaklopás (2) vakok védelme (1) válság (1) verseny (1) vészhelyzet (1) vesztes (1) vesztő (1) vietnámi (1) viky (1) zsidó (1) Címkefelhő

Vesztes vagyok!

Tj66a 2009.01.21. 23:40

Ismered őket. Tele van velük a világháló. Meg - úgy mellesleg - a tököm. "Ezek a hülyék lemákolnak! Pedig én vagyok a sokkal jobb játékos!"

Pont most olvastam egy nagy pókerportálon egy ilyen arc panaszkodását. Aki "Hivatásos Játékos" akarna lenni egyébként. Így: nagybetűvel.

Azon rinyált éppen, hogy egymás után 6-8 sng-ban lenyomták. Persze csak azért tudták így elpicsázni, mert sorra leverték a jobb lapjait, és még a pénzfeldobásokat se sikerült behúznia. Jaj, ő a világ legszerencsétlenebb embere! Ismerős? Ne mondd, hogy te nem hallottál még ilyen sirámokat....

Ilyenkor elkezd viszketni a billentyűzetem. Szívem szerint megráznám, és a fülébe üvöltenék:

"Nem bazmeg, nem csak azért estél ki, mert az AA-d nem állt meg az ellenfél XX-e ellen, hanem azért tudtak kiütni a partiból, mert neked volt a kevesebb zsetonod! De ami sokkal rosszabb: ha ezt piszok nagy veszteségként éled meg, akkor a bankroll menedzsmented is egy fos, nemcsak a játékod."

Ez persze csak a világhálóba kiáltott szó lenne.

A neten keringenek elvetélt gondolataink, tudjuk senki nem olvassa őket, aki igen, az félreérti, magyarázza. Mégis írunk, és a hadonászó óriás nem változik át szélmalommá. Győzni és meggyőzni fogunk. Ez a végzetünk. Mert akinek igaza van, aki jó, az mindig nyer. Megmondja ezt bármelyik film, regény, mese.

Fórumokon osztjuk az észt. A többiek hülyék, és mi majd megmondjuk a frankót.

Mint most itt én.

Előrántom kalapomból a szent tehenet: a BANKROLL MENEDZSMENTET!

A csapból is ez folyik. Persze sok okos játékos van, akiknek fülén be, könyökén ki jön a jó tanács. Mert eldönti, hogy márpedig rá nem vonatkozik, neki egyrészt szerencséje lesz, másrészt, "ha kicsi a tét, a kedvem sötét"! Talán már hallottátok emlegetni ezt a szép, szellemes mondást... 

Ne legyen félreértés: a világ legjobb BR menedzsmentjétől sem lesz senki nyerő játékos! Akkor miért foglalkozzon vele a pókerjátékos? Vagy nyersz - vagy vesztesz.

Nem mondanám mégsem hülyeségnek. Miért? Nézzünk egy példát! A példa megmutatja, ha vesztő is valaki, akkor a bankroll menedzsmentje azért arra még jó lehet, hogy csak lassabban, vagy egyáltalán nem nullázza le a pókerszámláját.

Vegyünk két közepes fisht (tipikus játékosok) a vizsgálat tárgyának.

Szép komoly -10%-os ROI, igazi ünnep ilyenek ellen játszani. Gyakorlatilag pénztárgép mind a kettő, ha leülnek játszani, szinte hallom a csengetést, és a bankjegyes fiók kicsusszanást.

Mindkét cimbora 100 dollárról indul.

Az egyik bátor, és 20 dolláros téten kezd el játszani. Ezt simán le is nullázhatja öt szerencsés sng-val! (50 alatt pedig egészen biztos, hogy tönkremegy) Én úgy gondolom, hogy ez drága szórakozás ez némi egérkattogtatásért... Óránként majd 8-10ezer forintot fizetsz a rossz esetben, csak hogy játszhass a "nagyokkal". Persze, lehet, hogy nyersz, mindenesetre az 5 vesztéssel indítás nem szokatlan dolog a sng világban egy erősebb szinten. Hát nem is tudom. Van aki korbácsolja magát, van, aki magasabb téten játszik, mint amit megengedhetne magának. Igazából egyiket sem értem, pedig mind a kettő izgalmas perverzió.

A másik koma viszont viszont gyáva szarként viselkedik, és erős elhatározással betartja a 25 buyin szabályt. Nem akar bizonyítani senkinek, és nem stresszel az elveszett pénzen.

Kiváncsi voltam, mennyit játszhat a száz dollárjáért.

A bankrollját modelleztem egy táblázatban, az ipoker sng sruktúráját alapul véve. Megdöbbentő: az jött ki, több mint 1500 Sng-t tud lejátszani, ha betartja, hogy a pénze csökkenésével lefelé is hajlandó lépegetni a létrán! Óránként mindössze 12 centbe került neki, hogy a monitor előtt ülő Gus Hansennek érezhesse magát.

 Ha ilyen sokat játszik, persze az is egészen biztos, hogy akármilyen "lassú" is az illető, megtanul valamennyire pókerezni.  Könnyen lehet az is, hogy noha 20 dolláron stabil vesztő lenne, de 1-2 dolláron már simán nullás, vagy akár komoly plusszal bíró nyerő lehet. A számítás során ugyanis elhanyagoltam azt a - nem lényegtelen - aspektust, hogy ha lefelé lépegetünk a póker táplálékláncban, és el tudjuk fogadni, hogy nem mi vagyunk a csúcsragadozók, akkor mind és mind könnyebb ellenfelekkel kerülünk össze.  

Ez esetben helyes BR menedzsmenttel a korábbi vesztesünknek soha nem fog elfogyni a pénze, sőt akár szerencsés esetben, ha egyszer vagy többször jól jön ki neki majd a lépés, nyugodt szívvel kivehet majd egy-két száz, vagy akár ezer dollárt. És most a rakeback-ről , pokersite-ok által felkínált promóciókról még szó sem esett.

A különbség a két játékos között a példában nem ész és nem szerencse, hanem csak önuralom kérdése.

Nehezebb jó vesztesnek lenni, mint győztesnek. Pókerben főleg. A vesztes mosolya azonban nem mindig lehet őszinte:

Veszíteni tudni kell!

Címkék: poker vesztes loser sng vesztő sit and go bankroll management br menedzsment szent tehén

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tigga.blog.hu/api/trackback/id/tr23879195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása